Sipas analistëve çmimi i argjendit do të rritet në vitin 2021

Çmimi i argjendit arriti nivelin më të lartë në 3.5 muaj në fillim të 2021. Por, analistët thonë se ky është vetëm fillimi. Argjendi është i duhuri për një rilindje këtë vit. Tregjet projektojnë nivelin më të lartë të të gjitha kohërave për një ons të ?kushëririt më të lirë? të arit. Në ditën e parë të punës të këtij viti, argjendi vlerësohej rreth 27,5 dollarë për ons. Por ekspertët në tregtimin e metaleve të çmuara presin që vlera për një ons argjendi të arrijë në 40 dollarë deri në fund të vitit 2021, me shpresën se edhe 50 dollarë për ons është një mundësi reale.

2021 si 2011

Çmimi i argjendit ka arritur rekord historik në vitin 2011. Në atë kohë, një ons argjendi vlente pothuajse 50 dollarë. Strategu i lartë i mallrave të Bloomberg Intelligence, Mike McGlone, beson se viti 2021 do të vendosë një rekord të ri.

– I çmueshëm në formë unike dhe gjithnjë e më industrial, probabilitetet shkojnë në favor të metalit – i njohur si ari i levave – duke ndjekur homologun e tij të verdhë në nivele të reja, thotë McGlone.

 

Kriza e patundshmërive e pa argjendin në një rrugë drejt vlerës së 50 dollarëve për ons. Sipas McGlone, në vitin 2021 kemi kushte të ngjashme në treg.

– Treguesit teknikë vjetorë për argjendin janë të ngjashëm me ata gjatë kthesave më të larta në fillim të mijëvjeçarit të ri dhe pas vitit 2008. Ne e shohim metalin të ndjekë një trajektore të ngjashme pas pasojave të krizës financiare, drejt 50 dollarëve për ons, por me potencial më të madh për të qëndruar fuqishëm në një rrugë të hapur nga ari, pretendon McGlone.

Çmimi i argjendit është më i mirë se arit

Një faktor kyç për t’u kujdesur është raporti i çmimit të arit dhe argjendit. Nëse një ons ari vlen më shumë se 70 ons argjendi, metali më i lirë ka të ngjarë të rrisë çmimin e tij me një ritëm më të lartë se metali kryesor i sektorit të metaleve të çmuara.

Ky trend ka ndodhur vitin e kaluar. Çmimi i arit në fund të vitit ishte rritur për 24 për qind. Argjendi kishte arritur një rritje prej 47 për qind në të njëjtën kohë. Në vitin 2020, argjendi ka rifituar statusin e tij të strehës së sigurt. Në vitin 2021 duhet të kapitalizojë këtë status në një mjedis demi.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy