Златна прачка Valcambi 5 g

304,34 


Купи: 304,34 

282.97


Опис

Златна прачка Valcambi 5 g

Златната прачка од 5 g е добар избор за континуирано штедење во злато. Многу клиенти одлучуваат да инвестираат во овие прачки на месечна основа. За тоа е доволен релативно скромен финансиски влог. Со текот на времето тие акумулираат повеќе средства во инвестициското злато. Исто така, на овој начин се заштитуваат од ненадејните промени на вредноста на златото, бидејќи со континуирано вложување обезбедуваат откуп по просечна вредност на подолг временски период.

Valcambi ги испорачува своите мали и средни ковани прачки (од 1 g до 100 g) во оригиналното вакуумирано и пластифицирано пакување (т.н. „блистер“), што исто така е и сертификат. Auro Domus дополнително им обезбедува на своите клиенти ексклузивно пакување што го олеснува складирањето на прачките. Дополнително, Auro Domus издава и сопствен сертификат кој ја гарантира автентичноста и квалитетот на прачките.

Valcambi е швајцарско нане познато по своите производи со неверојатна вредност. Неговата историја, која започна пред повеќе од 60 години, го донесе Валкамби до позиција на апсолутен престиж денес во светот на благородни метали. Нејзината рафинерија и нане заедно претставуваат една од најголемите погони во светот на ова поле. Компанијата се фокусира исклучиво на преработка и производство на инвестициско злато и сродни метали. Годишното производство достигнува 2.000 тони, вклучувајќи производи од злато, сребро и платина. Според тоа, Valcambi ги претставува најславните нане и рафинерија во Швајцарија, а нејзиниот заштитен знак е еден од најпрепознатливите и најценетите како во Европа, така и во целиот свет. Меѓу своите клиенти, таа може да се пофали со најголемите светски компании во екстракција на благородни метали, различни производители на луксузни часовници, големи меѓународни банки и централни банки од различни земји во светот.

Дополнителни информации

Држава

Швајцарија

Димензии

85.0mm x 54.0mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Valcambi Suisse

Димензии на пакување

13.85mm x 23.05mm x 1.0mm

Тежина (g)

5 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...