Златна прачка 500 g (Münze Österreich)

27.922,07 


Купи: 27.922,07 

27337.02


Опис

Златна прачка 500 g (Münze Österreich)

Златната прачка од 500 грама е чест избор на купувачите кои се одлучуваат на купување поголема количина злато. Има идеална цена по грам и му нуди на сопственикот лесна исплата на пари поради својата величина во споредба со прачка од 1000 грама. Секоја златна прачка има свој сериски број. Прачките од 500 грама им се испорачуваат на купувачите без пакување, па Auro Domus создава ексклузивно пакување за големи прачки, што го олеснува нивното складирање. Бидејќи Münze Österreich не издава сертификат за големи прачки (250 g, 500 g, 1000 g), Auro Domus издава и сопствен сертификат кој ја гарантира автентичноста и квалитетот на прачките.

Австриската ковачница Münze Österreich е во сопственост на централната австриска банка. Таа е една од најстарите ковачници во светот. Во историските податоци, првпат се споменува во 1371 година, но вистинската историја е околу два века подолга. Има една интересна приказна за неговите почетоци. На враќање од крстоносните војни, Ричард Лавовското срце бил фатен во Австрија (поради претходен навреда кон војводата Леополд V. Ричард платил 15 тони сребро како откуп. Леополд решил да го искористи среброто за правење монети, со што ја започнал првата кованица бизнис во Виена. Заедно со монетите, Münze Österreich произведува австриски монети евра, како и комеморативни медали. Ауро Домус е нивниот официјален партнер во Хрватска.

Дополнителни информации

Држава

Австрија

Димензии

91.0mm x 41.5mm x 7.5mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Münze Österreich

Димензии на пакување

ADBM box 153.0mm x 75.0mm x 23.0mm

Тежина (g)

500 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...