Златна прачка 500 g (Argor Heraeus)

27.922,07 


Купи: 27.922,07 

27337.02


Опис

Златна прачка 500 g (Argor Heraeus)

Златната прачка од 500 грама е чест избор на купувачите кои се одлучуваат на купување поголема количина злато. Има одличен сооднос на просечната цена по грам, а му овозможува на сопственикот и полесно префрлување во пари на дел од портфељот, отколку во случајот кога тој се сочинува од прачки со тежина од 1000 грама.

Argor Heraeus SA е една од најпрепознатливите ковачници за злато во светот.Од 1951 година, таа е водечка рафинерија во Швајцарија. Десет години подоцна, таа станала членка на престижната Лондонска асоцијација за пазар на прачки (LBMA). Од 2004 година е избрана како една од референтните ковачници за одредување на највисокиот светски стандард „Good Delivery”. Затоа името Argor Heraeus е синоним за квалитетот на златото, признат ширум светот.

Рафинеријата има капацитет за преработка на 400 тони злато годишно. Прачките со нивната препознатлива ознака се продаваат во повеќе од 50 земји низ светот.
Освен физички лица, купувачи се и големите трговци со инвестициско злато, комерцијалните банки, индустриските и производителите на накит, но и централните државни банки.
Auro Domus долги години успешно соработува со оваа ковачница.”

Дополнителни информации

Држава

Швајцарија

Димензии

91.0mm x 41.5mm x 7.5mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Аргор Хереус

Димензии на пакување

ADBM box 153.0mm x 75.0mm x 23.0mm

Тежина (g)

500 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...