Златна прачка 5 g (Münze Österreich)

306,98 


Купи: 306,98 

285.13


Опис

Златна прачка 5 g (Münze Österreich)

Златната прачка од 5 грама е добар избор за континуирано штедење во злато. Многу клиенти одлучуваат да инвестираат во овие прачки на месечна основа. За тоа им е доволен релативно скромен финансиски влог. Со текот на времето, на тој начин тие акумулираат повеќе средства во инвестициско злато.
Исто така, на овој начин се заштитуваат од ненадејни промени на вредноста на златото, бидејќи со континуирано вложување обезбедуваат откуп по просечна вредност на подолг временски период. Секоја златна прачка има свој сериски број. Münze Österreich ги испорачува своите мали и средни прачки (од 1 g до 100 g) во оригиналното вакуумирано и пластифицирано пакување (т.н. „блистер“), што исто така е и сертификат. Auro Domus дополнително им обезбедува на своите клиенти ексклузивно пакување што го олеснува складирањето на прачките. Дополнително, Auro Domus издава и сопствен сертификат кој ја гарантира автентичноста и квалитетот на прачката.

Австриската ковачница Münze Österreich е во сопственост на централната австриска банка. Таа е една од најстарите ковачници во светот. Во историските податоци, првпат се споменува во 1371 година, но вистинската историја е околу два века подолга. Има една интересна приказна за неговите почетоци. На враќање од крстоносните војни, Ричард Лавовското срце бил фатен во Австрија (поради претходен навреда кон војводата Леополд V. Ричард платил 15 тони сребро како откуп. Леополд решил да го искористи среброто за правење монети, со што ја започнал првата кованица бизнис во Виена. Заедно со монетите, Münze Österreich произведува австриски монети евра, како и комеморативни медали. Ауро Домус е нивниот официјален партнер во Хрватска.

Дополнителни информации

Држава

Австрија

Димензии

23.0mm x 14.0mm x 0.9mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Münze Österreich

Димензии на пакување

85.0mm x 54.0mm

Тежина (g)

5 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...