Златна прачка 5 g (Argor Heraeus)

305,43 


Купи: 305,43 

271.05


Опис

Златна прачка 5 g (Argor Heraeus)

Златната прачка од 5 грама е добар избор за континуирано штедење во злато. Многу клиенти одлучуваат да инвестираат во овие прачки на месечна основа. За тоа е доволен релативно скромен финансиски влог. Со текот на времето, тие акумулираат повеќе средства во инвестициско злато.
Исто така, на овој начин се заштитуваат од ненадејни промени на вредноста на златото, бидејќи со континуирано вложување обезбедуваат откуп по просечна вредност на подолг временски период.

Argor Heraeus SA е една од најпрепознатливите ковачници за злато во светот.Од 1951 година, таа е водечка рафинерија во Швајцарија. Десет години подоцна, таа станала членка на престижната Лондонска асоцијација за пазар на прачки (LBMA). Од 2004 година е избрана како една од референтните ковачници за одредување на највисокиот светски стандард „Good Delivery”. Затоа името Argor Heraeus е синоним за квалитетот на златото, признат ширум светот.

Рафинеријата има капацитет за преработка на 400 тони злато годишно. Прачките со нивната препознатлива ознака се продаваат во повеќе од 50 земји низ светот. Освен физички лица, купувачи се и големите трговци со инвестициско злато, комерцијалните банки, индустриските и производителите на накит, но и централните државни банки. Auro Domus долги години успешно соработува со оваа ковачница.”

Дополнителни информации

Држава

Швајцарија

Димензии

23.0mm x 14.0mm x 0.9mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Аргор Хереус

Димензии на пакување

85.0mm x 54.0mm

Тежина (g)

5 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...