Златна прачка 250 g (Münze Österreich)

14.050,31 


Купи: 14.050,31 

13705.52


Опис

Златна прачка 250 g (Münze Österreich)

Златната прачка од 250 грама на Münze Österreich е еден од најпродаваните производи во понудата на Auro Domus. Како и прачките од 500 и 1000 грама, се смета за голема прачка, што ѝ овозможува пониска просечна цена за грам. Во споредба со прачката од 1000 грама полесно се продава за повторно да биде назад на пазарот, а сопствениците се во можност брзо да исплатат пари.

Австриската ковачница Münze Österreich е во сопственост на централната австриска банка. Таа е една од најстарите ковачници во светот. Во историските податоци, првпат се споменува во 1371 година, но вистинската историја е околу два века подолга. Има една интересна приказна за неговите почетоци. На враќање од крстоносните војни, Ричард Лавовското срце бил фатен во Австрија (поради претходен навреда кон војводата Леополд V. Ричард платил 15 тони сребро како откуп. Леополд решил да го искористи среброто за правење монети, со што ја започнал првата кованица бизнис во Виена. Заедно со монетите, Münze Österreich произведува австриски монети евра, како и комеморативни медали. Ауро Домус е нивниот официјален партнер во Хрватска.

Дополнителни информации

Држава

Австрија

Димензии

50.0m x 31.0mm x 9.0mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Münze Österreich

Димензии на пакување

ADBM box 153.0mm x 75.0mm x 23.0mm

Тежина (g)

250 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...