Златна прачка 20 g (Münze Österreich)

1.154,57 


Купи: 1.154,57 

1126.82


Опис

Златна прачка 20 g (Münze Österreich)

Златната прачка од 20 грама е вообичаен избор за купувачите кои сакаат да инвестираат во различни големини прачки и оттука да го диверзифицираат нивниот портфељ кога инвестираат во злато. Слично како кај прачката од 10 грама, клиентите ги купуваат заедно со поголеми прачки (50, 100 или 250 грама). На овој начин си го олеснуваат префрлувањето во пари на дел од портфељот, односно поголема флексибилност при продажбата. Секоја златна прачка има свој сериски број. Münze Österreich испорачува мали и средни прачки во нивното оригинално, вакуумирано пластично пакување, блистер, кое функционира и како сертификат. Дополнително, Auro Domus издава сопствен сертификат кој гарантира автентичност и квалитет на прачките.

Австриската ковачница Münze Österreich е во сопственост на централната австриска банка. Таа е една од најстарите ковачници во светот. Во историските податоци, првпат се споменува во 1371 година, но вистинската историја е околу два века подолга. Има една интересна приказна за неговите почетоци. На враќање од крстоносните војни, Ричард Лавовското срце бил фатен во Австрија (поради претходен навреда кон војводата Леополд V. Ричард платил 15 тони сребро како откуп. Леополд решил да го искористи среброто за правење монети, со што ја започнал првата кованица бизнис во Виена. Заедно со монетите, Münze Österreich произведува австриски монети евра, како и комеморативни медали. Ауро Домус е нивниот официјален партнер во Хрватска.

Дополнителни информации

Држава

Австрија

Димензии

40.0mm x 23.3mm x 1.2mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Münze Österreich

Димензии на пакување

85.0mm x 54.0mm

Тежина (g)

20 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...