Златна прачка 2 g (Münze Österreich)

132,39 


Купи: 132,39 

117.89


Опис

Златна прачка 2 g (Münze Österreich)

Златната прачка од 2 грама е одличен подарок за најблиските на кои сакаме да им подариме производ со трајна вредност. Поради својата привлечна амбалажа, златната прачка е посвечен и посоодветен подарок од парите. Од друга страна, благодарение на својата монетарна вредност, примачот на подарокот може во секое време да ја префрли во пари. Секоја златна прачка има свој сериски број. Münze Österreich ги испорачува своите мали и средни прачки (од 1 g до 100 g) во оригинална вакуумирана и пластифицирана амбалажа (т.н. „блистер“), што исто така е и сертификат. Auro Domus дополнително им обезбедува на своите клиенти ексклузивно пакување што го олеснува складирањето на прачките. Дополнително, Auro Domus издава и сопствен сертификат кој ја гарантира автентичноста и квалитетот на прачката.

Австриската ковачница Münze Österreich е во сопственост на централната австриска банка. Таа е една од најстарите ковачници во светот. Во историските податоци, првпат се споменува во 1371 година, но вистинската историја е околу два века подолга. Има една интересна приказна за неговите почетоци. На враќање од крстоносните војни, Ричард Лавовското срце бил фатен во Австрија (поради претходен навреда кон војводата Леополд V. Ричард платил 15 тони сребро како откуп. Леополд решил да го искористи среброто за правење монети, со што ја започнал првата кованица бизнис во Виена. Заедно со монетите, Münze Österreich произведува австриски монети евра, како и комеморативни медали. Ауро Домус е нивниот официјален партнер во Хрватска.

Дополнителни информации

Држава

Австрија

Димензии

19.0mm x 11.4mm x 0.6mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Münze Österreich

Димензии на пакување

85.0mm x 54.0mm

Тежина (g)

2 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...