Златна прачка 2 g (Argor Heraeus)

131,72 


Купи: 131,72 

108.42


Опис

Златна прачка 2 g (Argor Heraeus)

Златната прачка од 2 грама е одличен подарок за најблиските на кои сакаме да им подариме производ со трајна вредност.
Поради својата привлечна амбалажа, златната прачка е посвечен и посоодветен подарок од парите. Од друга страна, благодарение на својата монетарна вредност, примачот на подарокот може во секое време да ја префрли во пари. Секоја златна прачка има свој сериски број. Argor Heraeus ги испорачува своите мали и средни прачки (од 1 g до 100 g) во оригинална вакуумирана и пластифицирана амбалажа (т.н. „блистер“), што исто така е и сертификат. Auro Domus дополнително им обезбедува на своите клиенти ексклузивно пакување што го олеснува складирањето на прачките. Дополнително, Auro Domus издава и сопствен сертификат кој ја гарантира автентичноста и квалитетот на прачката.

Argor Heraeus SA е една од најпрепознатливите ковачници за злато во светот.Од 1951 година, таа е водечка рафинерија во Швајцарија. Десет години подоцна, таа станала членка на престижната Лондонска асоцијација за пазар на прачки (LBMA). Од 2004 година е избрана како една од референтните ковачници за одредување на највисокиот светски стандард „Good Delivery”. Затоа името Argor Heraeus е синоним за квалитетот на златото, признат ширум светот.

Рафинеријата има капацитет за преработка на 400 тони злато годишно. Прачките со нивната препознатлива ознака се продаваат во повеќе од 50 земји низ светот.
Освен физички лица, купувачи се и големите трговци со инвестициско злато, комерцијалните банки, индустриските и производителите на накит, но и централните државни банки.
Auro Domus долги години успешно соработува со оваа ковачница.”

Дополнителни информации

Држава

Швајцарија

Димензии

19.0mm x 11.4mm x 0.6mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Аргор Хереус

Димензии на пакување

85.0mm x 54.0mm

Тежина (g)

2 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...