Златна прачка 1000 g (Argor Heraeus)

60.157,10 


Купи: 60.157,10 

58880.30

НЕМА НА ЗАЛИХА

Опис

Златна прачка 1000 g (Argor Heraeus)

Златната прачка од 1000 грама е најголема во понудата на Auro Domus. Затоа има и најдобар сооднос на цената по грам. Таа е идеален избор за купувачите на поголеми количини злато. Секоја златна прачка има свој сериски број. Argor Heraeus издава и сопствен сертификат за своите големи прачки (250 g, 500 g и 1000 g), како гаранција за автентичноста. Argor Heraues ги испорачува прачките од 1000 грама без пакување. Затоа, Auro Domus создаде ексклузивно пакување за големи прачки што го олеснува нивното складирање и чување. Дополнително, Auro Domus издава и сопствен сертификат кој ја гарантира автентичноста и квалитетот на прачката.

Argor Heraeus SA е една од најпрепознатливите ковачници за злато во светот.Од 1951 година, таа е водечка рафинерија во Швајцарија. Десет години подоцна, таа станала членка на престижната Лондонска асоцијација за пазар на прачки (LBMA). Од 2004 година е избрана како една од референтните ковачници за одредување на највисокиот светски стандард „Good Delivery”. Затоа името Argor Heraeus е синоним за квалитетот на златото, признат ширум светот.

Рафинеријата има капацитет за преработка на 400 тони злато годишно. Прачките со нивната препознатлива ознака се продаваат во повеќе од 50 земји низ светот.
Освен физички лица, купувачи се и големите трговци со инвестициско злато, комерцијалните банки, индустриските и производителите на накит, но и централните државни банки.
Auro Domus долги години успешно соработува со оваа ковачница.”

Дополнителни информации

Држава

Швајцарија

Димензии

117.5mm x 52.0mm x 9.0mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Аргор Хереус

Димензии на пакување

ADBM box 153.0mm x 75.0mm x 23.0mm

Тежина (g)

1000 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...