Златна прачка 100 g (Münze Österreich)

5.608,27 


Купи: 5.608,27 

5464.22


Опис

Златна прачка 100 g (Münze Österreich)

Златната прачка од 100 g обезбедува одличен сооднос на цената и флексибилноста. Затоа, клиентите заинтересирани да инвестираат во средната вредност – од 5.000 евра до 50 000 евра – одлучуваат да ги купат овие прачки. Цената е конкурентна со поголемите прачки, а предноста е што при исплата, клиентот може да одлучи да продаде само еден дел од својот портофељ. Секоја златна прачка има свој сериски број. Münze Österreich испорачува мали и средни прачки во нивното оригинално, вакуумирано пластично пакување, блистер, кое функционира и како сертификат. Дополнително, Auro Domus издава сопствен сертификат кој гарантира автентичност и квалитет на прачките.

Австриската ковачница Münze Österreich е во сопственост на централната австриска банка. Таа е една од најстарите ковачници во светот. Во историските податоци, првпат се споменува во 1371 година, но вистинската историја е околу два века подолга. Има една интересна приказна за неговите почетоци. На враќање од крстоносните војни, Ричард Лавовското срце бил фатен во Австрија (поради претходен навреда кон војводата Леополд V. Ричард платил 15 тони сребро како откуп. Леополд решил да го искористи среброто за правење монети, со што ја започнал првата кованица бизнис во Виена. Заедно со монетите, Münze Österreich произведува австриски монети евра, како и комеморативни медали. Ауро Домус е нивниот официјален партнер во Хрватска.

Дополнителни информации

Држава

Австрија

Димензии

49.7mm x 28.5mm 3.9mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Münze Österreich

Димензии на пакување

85.0mm x 54.0mm

Тежина (g)

100 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...