Златна прачка 100 g (Argor Heraeus)

5.662,52 


Купи: 5.662,52 

5524.43

НЕМА НА ЗАЛИХА

Опис

Златна прачка 100 g (Argor Heraeus)

Златната прачка од 100 g обезбедува одличен сооднос на цената и флексибилноста. Затоа, клиентите заинтересирани да инвестираат во средната вредност – од 5.000 евра до 50 000 евра – одлучуваат да ги купат овие прачки. Цената е конкурентна со поголемите прачки, а предноста е што при исплата, клиентот може да одлучи да продаде само еден дел од својот портофељ. Секоја златна прачка има свој сериски број. Argor Heraeus испорачува мали и средни прачки во нивното оригинално, вакуумирано пластично пакување, блистер, кое функционира и како сертификат. Дополнително, Auro Domus издава сопствен сертификат кој гарантира автентичност и квалитет на прачките.

Argor Heraeus SA е една од најпрепознатливите ковачници за злато во светот.Од 1951 година, таа е водечка рафинерија во Швајцарија. Десет години подоцна, таа станала членка на престижната Лондонска асоцијација за пазар на прачки (LBMA). Од 2004 година е избрана како една од референтните ковачници за одредување на највисокиот светски стандард „Good Delivery”. Затоа името Argor Heraeus е синоним за квалитетот на златото, признат ширум светот.

Рафинеријата има капацитет за преработка на 400 тони злато годишно. Прачките со нивната препознатлива ознака се продаваат во повеќе од 50 земји низ светот.
Освен физички лица, купувачи се и големите трговци со инвестициско злато, комерцијалните банки, индустриските и производителите на накит, но и централните државни банки.
Auro Domus долги години успешно соработува со оваа ковачница.”

Дополнителни информации

Држава

Швајцарија

Димензии

49.7mm x 28.5mm 3.9mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Аргор Хереус

Димензии на пакување

85.0mm x 54.0mm

Тежина (g)

100 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...