Златна прачка 1 унца (Argor Heraeus)

1.767,96 


Купи: 1.767,96 

1725.68


Опис

Златна прачка 1 унца / 31,3 g (Argor Heraeus)

Унцата е историска мерка за изразување на цената на златото, иако во последните години благородните метали сè повеќе се пресметуваат во грамови. Сепак, поради традицијата, но и значителниот обрт, прачките од една унца задржаа одличен сооднос на просечната цена по грам и вкупната вредност на прачката.

Argor Heraeus SA е една од најпрепознатливите ковачници за злато во светот.Од 1951 година, таа е водечка рафинерија во Швајцарија. Десет години подоцна, таа станала членка на престижната Лондонска асоцијација за пазар на прачки (LBMA). Од 2004 година е избрана како една од референтните ковачници за одредување на највисокиот светски стандард „Good Delivery”. Затоа името Argor Heraeus е синоним за квалитетот на златото, признат ширум светот.

Рафинеријата има капацитет за преработка на 400 тони злато годишно. Прачките со нивната препознатлива ознака се продаваат во повеќе од 50 земји низ светот.
Освен физички лица, купувачи се и големите трговци со инвестициско злато, комерцијалните банки, индустриските и производителите на накит, но и централните државни банки.
Auro Domus долги години успешно соработува со оваа ковачница.”

Дополнителни информации

Држава

Швајцарија

Димензии

40.4mm x 23.3mm 1.9mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Аргор Хереус

Димензии на пакување

85.0mm x 54.0mm

Тежина (g)

31,1 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...