Златна прачка 1 g (Münze Österreich)

71,44 


Купи: 71,44 

61.29


Опис

Златна прачка 1 g (Münze Österreich)

“Златната прачка од 1 грам е одличен подарок за најблиските на кои сакаме да им подариме производ со трајна вредност.
Поради својата привлечна амбалажа, златната прачка е посвечен и посоодветен подарок од парите. Од друга страна, благодарение на својата монетарна вредност, примачот на подарокот може во секое време да ја префрли во пари. Секоја златна прачка има свој сериски број.
Münze Österreich ги испорачува своите мали и средни прачки (од 1 грам до 100 грам) во оригинална вакуумирана и пластифицирана амбалажа (т.н. „блистер“), што исто така е и сертификат. Auro Domus дополнително им обезбедува на своите клиенти ексклузивно пакување што го олеснува складирањето на прачките. Дополнително, Auro Domus издава и сопствен сертификат кој ја гарантира автентичноста и квалитетот на прачката.”

Австриската ковачница Münze Österreich е во сопственост на Централната австриска банка. Таа е една од најстарите ковачници во светот. Историски, првпат се споменува во 1371 година, но нејзиното вистинско постоење е околу два века подолго. Постои една интересна приказна за нејзините почетоци. На враќање од крстоносните војни, Ричард-Лавовско срце бил уапсен во Австрија (поради претходна навреда кон војводата Леополд V). Ричард платил 15 тони сребро како откуп. Леополд решил да го искористи тоа сребро за правење монети, со што го започнал првиот бизнис со ковачници во Виена. Заедно со монетите, Münze Österreich произведува австриски монети на еврото, како и комеморативни медали. Auro Domus е нивниот официјален партнер во Хрватска.

Дополнителни информации

Држава

Австрија

Димензии

15.0mm x 8.7mm x 0.5mm

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Münze Österreich

Димензии на пакување

85.0mm x 54.0mm

Тежина (g)

1 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...