Сребрена прачка 100 грама (Argor Heraeus)

126,09 


Купи: 126,09 

.00

НЕМА НА ЗАЛИХА

Опис

Сребрена прачка 100 грама (Argor Heraeus)

Сребрените прачки често се „влезна можност“ за инвеститорите во благородни метали. Значително поповолни од златните прачки, барани се од инвеститорите со помал почетен буџет. Но, исто така, во некои ситуации тие претставуваат и исклучителна инвестициска можност, кога вредноста на среброто расте со повисока стапка од растот на вредноста на златото.

Сребрената прачка од 100 грама припаѓа кон помалите и поповолните производи во понудата. Како и инвестицијата и таа е актрактивен подарок.

Argor Heraeus SA е една од најпрепознатливите ковачници за злато во светот.Од 1951 година, таа е водечка рафинерија во Швајцарија. Десет години подоцна, таа станала членка на престижната Лондонска асоцијација за пазар на прачки (LBMA). Од 2004 година е избрана како една од референтните ковачници за одредување на највисокиот светски стандард „Good Delivery”. Затоа името Argor Heraeus е синоним за квалитетот на златото, признат ширум светот.

Рафинеријата има капацитет за преработка на 400 тони злато годишно. Прачките со нивната препознатлива ознака се продаваат во повеќе од 50 земји низ светот.
Освен физички лица, купувачи се и големите трговци со инвестициско злато, комерцијалните банки, индустриските и производителите на накит, но и централните државни банки.
Auro Domus долги години успешно соработува со оваа ковачница.”

Дополнителни информации

Држава

Швајцарија

Димензии

49.7mm x 28.5mm x 7.2mm

Финост

999/1000

Материјал

Сребрена

Производител

Аргор Хереус

Димензии на пакување

85.0mm x 54.0mm

Тежина (g)

100 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...