Shufra ari 500 g (Münze Österreich)

28.232,81 


Blini: 28.232,81 

27639.06


Përshkrim

Shufra ari 500 g (Münze Österreich)

Shufra e arit 500 gram është një zgjedhje e shpeshtë e blerësve që vendosin të blejnë sasi më të mëdha ari. Ka një çmim ideal për gram dhe i ofron pronarit nxerrje të lehtë të parasë për shkak të madhësisë së tij në krahasim me shufrën 1000 gram. Çdo shufër ari ka numrin e vet serik. Shufrat 500 gram u dërgohen klientëve pa ambalazhim prandaj Auro Domus ka prodhuar ambalazhe ekskluzive për shufra të mëdha që lehtëson ruajtjen e tyre. Meqenëse Münze Österreich nuk lëshon një certifikatë për shufra të mëdha (250g, 500g, 1000g), Auro Domus lëshon certifikatën e vet që garanton origjinalitetin dhe cilësinë e shufrave.

Farkataria austriake Austrian Mint është në pronësi të bankës Qendrore të Austrisë. Është një nga farkataritë më të vjetra në botë. Historikisht, ajo u përmend për herë të parë në vitin1371, por historia aktuale është rreth dy shekuj më e gjatë. Ka një histori interesante për fillimet e saj. Gjatë kthimit nga kryqëzatat, Rikard Zemërluani u kap në Austri (për shkak të një fyerje të mëparshme ndaj Dukës Leopoldi V). Rikardi pagoi 15 tonë argjend si shpërblim. Leopoldi vendosi ta përdorte atë argjend për të bërë monedha, duke filluar kështu biznesin e parë të farkatarisë në Vjenë. Së bashku me monedhat, Münze Österreich prodhon monedha euro austriake, si dhe medalje përkujtimore. Auro Domus është partneri i tyre zyrtar në Kroaci.

Informacion shtese

Vendi

Austria

Dimensionet

91.0mm x 41.5mm x 7.5mm

Finesa

999,9/1000

Materiali

Ar

Farkataria

Münze Österreich

Dimensionet e paketimit

ADBM box 153.0mm x 75.0mm x 23.0mm

Pesha (g)

500 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…