Shufra ari 5 g (Münze Österreich)

340,21 


Blini: 340,21 

307.05


Përshkrim

Shufra ari 5 g (Münze Österreich)

Shufra e arit 5 gram është një zgjedhje e mirë për kursim afatgjatë në ar. Shumë klientë vendosin të investojnë çdo muaj në këto shufra. Për të ndjekur këtë qëllim, atyre u duhet vetëm një investim financiar modest. Me kalimin e kohës, ato mund të grumbullojnë? aktive të konsiderueshme të arit të investimit. Gjithashtu, kjo i ndihmon klientët të mbrohen nga ndryshimet e papritura të vlerës së arit, duke qenë se gjatë një periudhe kohore të investimit të vazhdueshëm në ar, ata sigurojnë blerjen e arit me çmime mesatare. Çdo shufër ari ka numrin e vet serik. Münze Österreich jep shufra të vogla dhe të mesme (1g deri në 100g) në paketimin e tyre origjinal, hermetik, plastik, në flluskë, që funksionon edhe si certifikatë. Për më tepër, Auro Domus lëshon certifikatën e vet që garanton origjinalitetin dhe cilësinë e shufrave.

Münze Österreich ofron shufra të vogla dhe të mesme (1 g deri në 100 g) në ambalazhin e tyre origjinal, hermetik, plastik, në flluskë, që funksionon edhe si certifikatë. Për më tepër, Auro Domus lëshon certifikatën e vet që garanton origjinalitetin dhe cilësinë e shufrave.

Farkataria austriake Austrian Mint është në pronësi të bankës Qendrore të Austrisë. Është një nga farkataritë më të vjetra në botë. Historikisht, ajo u përmend për herë të parë në vitin1371, por historia aktuale është rreth dy shekuj më e gjatë. Ka një histori interesante për fillimet e saj. Gjatë kthimit nga kryqëzatat, Rikard Zemërluani u kap në Austri (për shkak të një fyerje të mëparshme ndaj Dukës Leopoldi V). Rikardi pagoi 15 tonë argjend si shpërblim. Leopoldi vendosi ta përdorte atë argjend për të bërë monedha, duke filluar kështu biznesin e parë të farkatarisë në Vjenë. Së bashku me monedhat, Münze Österreich prodhon monedha euro austriake, si dhe medalje përkujtimore. Auro Domus është partneri i tyre zyrtar në Kroaci.

Informacion shtese

Vendi

Austria

Dimensionet

23.0mm x 14.0mm x 0.9mm

Finesa

999,9/1000

Materiali

Ar

Farkataria

Münze Österreich

Dimensionet e paketimit

85.0mm x 54.0mm

Pesha (g)

5 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…