Shufra ari 250 g (Münze Österreich)

13.944,67 


Blini: 13.944,67 

13599.19


Përshkrim

Shufra ari 250 g (Münze Österreich)

Shufra e arit 250 g Münze Österreich është një nga artikujt më të shitur në ofertat e Auro Domus.
Si dhe shufrat 1000 gram dhe 500 gram, konsiderohet një shufër e madhe dhe kështu ka një kosto mesatare më të ulët për gram. Krahasuar me shufrën 1000 gram është më e lehtë të shitet përsëri në treg dhe pronarët e saj janë në gjendje të nxjerrin paratë shpejt.

Farkataria austriake Austrian Mint është në pronësi të bankës Qendrore të Austrisë. Është një nga farkataritë më të vjetra në botë. Historikisht, ajo u përmend për herë të parë në vitin1371, por historia aktuale është rreth dy shekuj më e gjatë. Ka një histori interesante për fillimet e saj. Gjatë kthimit nga kryqëzatat, Rikard Zemërluani u kap në Austri (për shkak të një fyerje të mëparshme ndaj Dukës Leopoldi V). Rikardi pagoi 15 tonë argjend si shpërblim. Leopoldi vendosi ta përdorte atë argjend për të bërë monedha, duke filluar kështu biznesin e parë të farkatarisë në Vjenë. Së bashku me monedhat, Münze Österreich prodhon monedha euro austriake, si dhe medalje përkujtimore. Auro Domus është partneri i tyre zyrtar në Kroaci.

Informacion shtese

Vendi

Austria

Dimensionet

50.0m x 31.0mm x 9.0mm

Finesa

999,9/1000

Materiali

Ar

Farkataria

Münze Österreich

Dimensionet e paketimit

ADBM box 153.0mm x 75.0mm x 23.0mm

Pesha (g)

250 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…