Shqiponja Amerikane 1/2 ons

1.047,93 


Blini: 1.047,93 

886.64


Përshkrim

Shqiponja Amerikane 1/2 ons (United States Mint)

Shqiponja Amerikane konsiderohet si monedha e arit më e bukur dhe më mbresëlënëse në të gjithë botën. Ajo kombinon simbolet kryesore të kombit amerikan – emblemën zyrtare kombëtare të shkabës dhe simbolin e famshëm të lirisë dhe demokracisë, Zonjën e Lirisë. Kjo monedhë ka qenë në prodhim si monedhë zyrtare amerikane që nga viti 1986. Bazat për prodhimin e saj kanë filluar me Aktin e Monedhave të Shufrave të Arta që u miratua nga Kongresi amerikan një vit më parë. Pamjet datojnë në vitin 1905, kur Augustus Saint-Gaudens iu kërkua nga Presidenti Theodore Roosevelt ta projektonte atë. Monedha e Shqiponjës Amerikane vjen në katër madhësi. Një monedhë ari 1/2 ons me Shqiponjë Amerikane është financiarisht monedha më e përballueshme e këtij produkti.

United States Mint është një punishte zyrtare federale e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Së bashku me monedhat e dollarit aktualisht në qarkullim, ajo është përgjegjëse për prodhimin e monedhave të arit dhe medaljeve përkujtimore. Minti është themeluar në 1792 në Filadelfia dhe aktualisht operon nga tre degë – në Denver, San Francisko dhe West Point.

Informacion shtese

Vendi

Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Dimensionet

Ø 27,00mm

Finesa

916/1000

Materiali

Ar

Farkataria

Mint e Shteteve të Bashkuara

Dimensionet e paketimit

ADBM hediye zarfı

Pesha (g)

16,97 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…