Qen Dalmat argjendi 1 ons

53,16 


Blini: 53,16 

.00

JASHTË MAGAZINËS

Përshkrim

Qen Dalmat argjendi 1 ons

Monedha argjendi 1 ons (31,103 gram) është një dhuratë ideale për raste të veçanta. Është bërë nga argjendi i pastër 999/1000 dhe lëshohet në një seri prej jo më shumë se 15.000 copë. Monedha e argjendit vjen me një certifikatë të nënshkruar nga Guvernatori i Bankës Kombëtare Kroate.

“Qeni Dalmat” është seria e parë e monedhave “Kroacia autoktone”. Në vitin 1994, Federata Ndërkombëtare Kinologjike (FCI) e njohu qenin dalmat si një racë autoktone kroate dhe origjina kroate e racës bazohet në fotografi dhe regjistrime nga kronikat e kishës nga shekulli i 16-të.

Skulptori Nikolla Vudrag i ktheu tiparet e dallueshme të kësaj race në një dizajn konceptual, si dhe pjesë të hartës së Republikës së Kroacisë. Njollat karakteristike të qenit dalmat janë bërë në formën e ishujve të ndryshëm kroatë, si dhe në reliev shfaqet një pjesë e hapësirës kontinentale, me valët e detit në sfond.

Informacion shtese

Vendi

Kroacia

Finesa

999/1000

Materiali

Argjend

Farkataria

Mint kroate

Pesha (g)

31,103 g.

Dimensionet

Ø 38,61mm

Dimensionet e paketimit

Kuti e rastit

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…