Monedha e arit qeni Dalmat 1/16 ons

148,90 


Blini: 148,90 

0.00


Përshkrim

Monedha e arit qeni Dalmat 1/16 ons

Monedha e arit 1/16 (1,94 gram) është një dhuratë ideale për raste të veçanta. I përket kategorisë së arit të investimit dhe është nga ari me pastërti 999.9/1000 dhe është emetuar në seri prej jo më shumë se 5000 copë. Monedha e arit vjen me një certifikatë të nënshkruar nga Guvernatori i Bankës Kombëtare Kroate.

“Qeni Dalmat” është seria e parë e monedhave “Kroacia autoktone”. Në vitin 1994, Federata Ndërkombëtare Kinologjike (FCI) e njohu qenin dalmat si një racë autoktone kroate dhe origjina kroate e racës bazohet në fotografi dhe regjistrime nga kronikat e kishës nga shekulli i 16-të.

Skulptori Nikola Vudrag i ktheu tiparet e dallueshme të kësaj race në një dizajn konceptual, si dhe pjesë të hartës së Republikës së Kroacisë. Njollat karakteristike të qenit dalmat janë bërë në formën e ishujve të ndryshëm kroatë, dhe një pjesë e kontinentit shfaqet në reliev, me valë deti në sfond.

Informacion shtese

Vendi

Kroacia

Finesa

999,9/1000

Materiali

Ar

Farkataria

Mint kroate

Pesha (g)

1,94 g.

Dimensionet e paketimit

Kuti e rastit

Dimensionet

Ø 15,00mm

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…