Krugerrand 1 ons (Rafinery Rand)

1.923,32 


Blini: 1.923,32 

1782.03


Përshkrim

Krugerrand 1 ons (Rafinery Rand)

Monedha ari i Afrikës së Jugut Krugerrand është monedha ari 1 ons më e shitur në botë.  Me një përqindje ari në 916/1000, ajo peshon pak më shumë se një ons dhe kështu përbëhet nga një ons ari i pastër. Ka qenë në prodhim që nga viti 1967 në rafinerinë Rand të Afrikës së Jugut. Mbi 50 milionë copë të kësaj monedhe ari janë prodhuar deri më sot. Është emëruar sipas Paul Kruger, presidenti i Republikës së Afrikës së Jugut në katër mandate radhazi. Popullariteti i saj garanton shitje të lehtë dhe të gjithë tregtarët kryesorë të arit e kanë ato ofertë.

Rafineria Rand është fabrika më e madhe për përpunimin dhe shkrirjen e metaleve të çmuara në botë. Ajo u krijua në 1920 si një rafineri ari në Afrikën e Jugut. Ky vend është burimi kryesor i të gjithë arit të botës.  Derisa u hap rafineria Rand, i gjithë ari është transportuar në Londër për përpunim. Në njëqind vitet e fundit, kjo rafineri, falë sasive të mëdha të arit në dispozicion, është bërë më e madhja në botë. Supozohet se 30% e të gjithë arit në qarkullim është përpunuar në rafinerinë Rand.

Informacion shtese

Vendi

Republika e Afrikës së Jugut

Dimensionet

Ø 32,77mm

Finesa

916/1000

Materiali

Ar

Farkataria

Rafineria Rand

Dimensionet e paketimit

ADBM hediye zarfı

Pesha (g)

33,93 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…