Koala argjendi 1 ons

46,59 


Blini: 46,59 

.00

JASHTË MAGAZINËS

Përshkrim

Koala argjendi 1 ons

Që kur u lëshua për herë të parë në vitin 2007, koala australiane ka qenë një nga monedhat e argjendit më të njohura në botë. Fillimisht ishte planifikuar si një seri e kufizuar monedhash argjendi, me një ndryshim vjetor në dizajn të koalës në anën e pasme; një tipar që e bën atë një artikull edhe më të kërkuar në tregun e investimeve të argjendit.

Mint Perth është prodhuesi zyrtar i monedhave të arit dhe argjendit në Australi. Ai është në pronësi të Shtetit të Australisë Perëndimore. Farkataria filloi të funksionojë në vitin 1899, dy vjet përpara se kontinenti australian të bëhej federatë.
Mint Perth është gjithashtu i njohur për monedha ari me peshë shumë të pazakontë, siç është Kanguri Australian 1 kg. Nuk është çudi që në vitin 2011, kjo farkatari prodhoi monedhën më të madhe të arit në botë, me diametër 80 cm, gjerësi 12 cm dhe peshë 1012 kg. Kjo monedhë ari që peshon më shumë se një ton është prej ari të pastër dhe vlera e saj në momentin e punimit ishte 53 milionë dollarë australianë.

Informacion shtese

Vendi

Australia

Dimensionet

Ø 40,60mm

Finesa

999/1000

Materiali

Argjend

Farkataria

Mint Perth

Dimensionet e paketimit

ADBM hediye zarfı

Pesha (g)

31 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…