Кинески златник Панда 8 g 22 mm (CGCI) 999/1000 КИНА

544,16 


Купи: 544,16 

427.86


Опис

Кинески златник Панда 8 g 22 mm (CGCI) 999/1000 КИНА

За златниците: Кинескиот златник Панда секоја година го менува дизајнот на задната страна, на која е прикажано популарното кинеско животно. Поради овие промени овој златник станал не само атрактивен производ за складирање на вредноста на ликвидните средства, туку и збирка интересни серии. Го произведува ковачницата China Gold Coin Incorporation, ковачница на Народната банка на Народна Република Кина.

Дополнителни информации

Држава

Кина

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Кинеска корпорација за златни монети

Тежина (g)

8 g.

Димензии на пакување

Коверт за подарок на АДБМ

Димензии

Ø 22,00mm

Можно е и ова да ти се допаѓа...