Кинески златник Панда 30 g 32 mm (CGCI) 999/1000 КИНА

1.974,67 


Купи: 1.974,67 

1728.93


Опис

Кинески златник Панда 30 g 32 mm (CGCI) 999/1000 КИНА

За златниците: Кинескиот златник Панда секоја година го менува дизајнот на задната страна, на која е прикажано популарното кинеско животно. Поради овие промени овој златник станал не само атрактивен производ за складирање на вредноста на ликвидните средства, туку и збирка интересни серии. Го произведува ковачницата China Gold Coin Incorporation, ковачница на Народната банка на Народна Република Кина.

Дополнителни информации

Држава

Кина

Финост

999,9/1000

Материјал

злато

Производител

Кинеска корпорација за златни монети

Тежина (g)

30 g.

Димензии на пакување

Коверт за подарок на АДБМ

Димензии

Ø 32,00mm

Можно е и ова да ти се допаѓа...