Kanguri Australian 1/10 ons

230,62 


Blini: 230,62 

178.92


Përshkrim

Kanguri Australian 1/10 ons (Perth Mint)

Kanguri Australian, i njohur gjithashtu si Australian Nugget Gold, është artikulli më i shitur i Mint Perth. Ndryshon në dizajn çdo vit, duke e bërë atë karakteristikën më të famshme. Duke qenë se është prodhuar në edicione të kufizuara, është shumë i kërkuar nga koleksionistët. Për shkak të kësaj, ai konsiderohet një artikull i rrallë dhe çmimi i tij në treg mund të rritet me kalimin e kohës, madje edhe më shpejt se çmimi i vetë arit. E vetmja monedhë tjetër ari në botë që ndryshon dizajnin rregullisht është Panda kineze.

Australian Gold Nugget është prodhuar që nga viti 1986. Në tre vitet e para të prodhimit të saj, sfondi i monedhës përfaqësohej nga mostra të ndryshme të copëzave të arit të nxjerra në të gjithë Australinë. Që nga viti 1989, dizajni është ndryshuar, kështu që përshkruan lloje të ndryshme kangurësh, simboli më i famshëm i kontinentit australian. Për shkak të këtij ndryshimi në dizajn, monedha është quajtur jozyrtarisht Kanguri Australian. Edhe pse Perth Mint ka prodhuar monedha ari në përmasa më të mëdha, Kanguri Australian, që peshon një ons, është një monedhë standarde dhe është më e madhja në treg për momentin.

Mint Perth është prodhuesi zyrtar i monedhave të arit në Australi dhe është në pronësi të Shtetit të Australisë Perëndimore. Minti ka filluar të funksionojë në vitin 1899, dy vjet përpara se kontinenti australian të bëhej federatë.

Mint Perth është i njohur gjithashtu për monedha ari me pesha shumë të pazakonta, të tilla si një Kangur Australian 1 kg. Nuk është për t’u habitur që në vitin 2011 kjo minierë prodhoi monedhën më të madhe të arit në botë – 80 cm në diametër, 12 cm në gjerësi dhe me peshë 1012 kg. Kjo monedhë ari që peshon më shumë se një ton është prej ari të pastër dhe vlera e saj në momentin e punimit ishte 53 milionë dollarë australianë.

 

Informacion shtese

Vendi

Australia

Dimensionet

Ø 16,60mm

Finesa

999,9/1000

Materiali

Ar

Farkataria

Mint Perth

Dimensionet e paketimit

ADBM hediye zarfı

Pesha (g)

3,11 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…