Канадски јаворов лист 1 унца

41,14 


Купи: 41,14 

0.00


Опис

Канадски јаворов лист 1 унца (Royal Canadian Mint)

“Канадскиот јаворов лист од 1 унца, како и златниот јаворов лист, e сребрена монета со исто име, и е многу популарна низ целиот свет.
Постојат три причини за ова. Како официјален производ на Канадската кралска ковачница (Royal Canadian Mint), тaa е потврдена од Kанадската влада. Покрај тоа, при нејзиното производство се користи дизајн кој ја вклучува најновата технологија против фалсификување монети. А третата причина е тоа што е изработена од сребро со многу висок удел за монета, во сооднос дури 9999/1000.”

Royal Canadian Mint постои од 1901 година. Во првите 30 години работела под името Ottawa Mint. Ковачницата произведува и продава палета производи од злато со висока чистота, сребро, паладиум и платина. Покрај добро познатите монети Јаворов лист, Royal Canadian Mint произведува и прачки од инвестициско злато, како и златни и сребрени жетони за употреба во индустријата и изработка на накит.”

Дополнителни информации

Држава

Канада

Димензии

Ø 38,00mm

Финост

999/1000

Материјал

Сребрена

Производител

Кралска канадска нане

Димензии на пакување

Коверт за подарок на АДБМ

Тежина (g)

31,10 g.

Можно е и ова да ти се допаѓа...