Filarmonia e Vjenës argjendi 1 ons

39,95 


Blini: 39,95 

.00


Përshkrim

Filarmonia e Vjenës argjendi 1 ons

Suksesi i jashtëzakonshëm i monedhës së artë të Filarmonisë së Vjenës me famë botërore, e ka shtyrë farkatarinë Münze Österreich të prodhojë një version nga argjendi. Kur u shfaq për herë të parë në publik në vitin 2008, Filarmonia e Vjenës e argjendtë ishte e vetmja monedhë europiane e krijuar nga 99,9% argjend i pastër. Në një kohë të shkurtër, ai fitoi popullaritet të madh. Çdo vit disa miliona ekzemplar të kësaj monedhe argjendi shiten në mbarë botën.

Farkataria austriake Münze Österreich është në pronësi të Bankës Qendrore të Austrisë. Është një nga farkataritë më të vjetra në botë. Në të dhënat historike, përmendet për herë të parë në vitin 1371, por historia aktuale është rreth dy shekuj më e gjatë. Ka një histori interesante për fillimet e saj. Gjatë kthimit nga kryqëzatat, Rikard Zemërluani u kap në Austri (për shkak të një fyerje të mëparshme ndaj Dukës Leopold V.) Rikardi pagoi 15 tonë argjend si shpërblim. Leopoldi vendosi të përdorte argjendin për të bërë monedha, duke filluar kështu biznesin e parë të farkimit në Vjenë. Së bashku me monedhat, Münze Österreich prodhon monedha të euros austriake, si dhe medalje përkujtimore.  Auro Domus është partneri i tyre zyrtar në Kroaci.

Informacion shtese

Vendi

Austria

Dimensionet

Ø 37,00mm

Finesa

999/1000

Materiali

Argjend

Farkataria

Münze Österreich

Dimensionet e paketimit

ADBM hediye zarfı

Pesha (g)

31,10 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…