Filarmonia e Vjenës 1 ons

1.903,71 


Blini: 1.903,71 

1831.46


Përshkrim

Filarmonia e Vjenës 1 ons (Münze Österreich)

Filarmonia e Vjenës është monedha ari më e suksesshme dhe më e shitur europiane. Është artikulli dallues i farkaterisë Münze Österreich AG dhe është vlerësuar, katër herë, nga Këshilli Botëror i Arit si monedha ari më e mirë dhe më e shitur në botë. Dizajni aktual i monedhës së arit i kushtohet orkestrës së famshme austriake, një nga më të mirat në botë.

Monedha e artë e Filarmonisë së Vjenës u krijua për herë të parë në tetor të vitit 1989. Që atëherë, ky dizajn, i nënshkruar nga Thomas Pasendorfer, ka mbetur pothuajse i njëjtë. Njëra anë e monedhës përshkruan një koleksion harmonik instrumentesh muzikore – një bori Vjene, një fagot dhe një harpë e vendosur rreth violonçelit me një violë dhe një violinë të vendosur në të dyja anët. Rreth instrumenteve është shkruar një gravurë “Filarmonia e Vjenës”.

Ana tjetër e monedhës përmban organin nga Musikverein, salla e koncerteve në shtëpinë e Filarmonisë, titullin “Republik Osterreich” dhe shenjat e peshës dhe vlerës nominale. Vlera aktuale e Filarmonisë së Vjenës është 100 €, ndërsa vlera e monedhave të bëra para vitit 2001 ishte në shilinga.
Natyrisht, vlera aktuale e monedhës së arit është shumë më e lartë se vlera nominale. Monedha ari një ons është edicioni më i madh i Filarmonisë së Vjenës në ofertën me pakicë.

Informacion shtese

Vendi

Austria

Dimensionet

Ø 37,00mm

Finesa

999,9/1000

Materiali

Ar

Farkataria

Münze Österreich

Dimensionet e paketimit

ADBM hediye zarfı

Pesha (g)

31,10 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…