Dukat i vogël – Frances Joseph

256,29 


Blini: 256,29 

201.28


Përshkrim

Dukat i vogël (Münze Österreich)

Dukati i vogël Franz Joseph është monedha ari më popullore në Evropën Jugore dhe Juglindore. Ky produkt i mentes Münze Österreich ka një histori të gjatë dhe një traditë të pasur. Emri “dukat” është i rezervuar për lloje të veçanta monedhash ari të bëra sipas shablloneve historike dhe janë me peshë, pastërti dhe diametër specifik. Në përgjithësi pranohet se dukatet e para në histori u prezantuan nga venecianët në shekullin e 13-të. Përkthimi fjalë për fjalë i fjalës dukat është “princi” ose “duka”. Dukati Frances Joseph u pre për herë të parë në 1872.

Përdorej si dhuratë martese, dekorim apo investim për të ardhmen, por edhe si mjet pagese në biznesin ndërkombëtar. E fundit prej këtyre monedhave është prerë në vitin 1915 dhe këtë vit është gdhendur në të gjitha ri-goditjet e mëvonshme të kësaj monedhe ari. Ka një përmbajtje specifike ari, 986/1000. Ekzistojnë dy variante të kësaj monedhe që ndryshojnë në peshë – ai i madhi dhe ai i vogël, me një monedhë të vogël ose të vetme që peshon 13,96 g dhe ka një diametër prej 40 mm.

Mint austriake Münze Österreich është në pronësi të Bankës Qendrore të Austrisë. Është një nga mintet më të vjetra në botë. Në të dhënat historike, ajo u përmend për herë të parë në 1371, por historia aktuale është rreth dy shekuj më e gjatë. Ka një histori interesante për fillimet e saj. Gjatë kthimit nga kryqëzatat, Rikardi Zemra Luani u kap në Austri (për shkak të një fyerje të mëparshme ndaj Dukës Leopold V) Richard pagoi 15 ton argjend si shpërblim. Leopoldi vendosi të përdorte argjendin për të bërë monedha, duke filluar kështu biznesin e parë të nenexhikut në Vjenë. Së bashku me monedhat, Münze Österreich prodhon monedha euro austriake, si dhe medalje përkujtimore.

Auro Domus është partneri i tyre zyrtar në Kroaci.

Informacion shtese

Vendi

Austria

Dimensionet

Ø 20,00mm

Finesa

986/1000

Materiali

Ar

Farkataria

Münze Österreich

Dimensionet e paketimit

ADBM hediye zarfı

Pesha (g)

3,49 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…