Bualli Amerikan 1 ons

2.004,26 


Blini: 2.004,26 

1768.50


Përshkrim

Bualli Amerikan 1 ons (United States Mint)

Për momentin, American Buffalo është monedha e arit të investimi më e bukur në prodhim në të gjithë botën. Është në qarkullim që nga viti 2006, me një dizajn të ri çdo vit me çdo edicion të ri. Kjo monedhë ari është monedha e parë prej ari investimi e bërë në Shtetet e Bashkuara me qartësi 9999/1000.

Dizajni i monedhës amerikane Buffalo është një version i modifikuar i monedhës Indian Head, krijuar nga skulptori i njohur James Earl Fraser. Kur bëhet fjalë për monedhat amerikane, modelet e Fraser konsiderohen si ndër më të mirat. Është një artikull shumë i kërkuar nga koleksionistët.

Portreti i amerikanit autohton i paraqitur në ballë të monedhës nderon trashëgiminë e banorëve të parë të Amerikës. Fraser e krijoi këtë portret duke përdorur tre krerë fisesh indianë – Pemën e Madhe, Bishti i Hekurt dhe Dy Hënat, nga puna e tij e mëparshme në portrete. Së bashku me portretin, është një gdhendje e mbishkruar “liri” dhe ka firmën e Fraserit si artist. Ana e pasme e monedhës paraqet një buall amerikan që qëndron në një kodër dhe është i mbishkruar “E pluribus unum”, së bashku me një vlerë nominale 50 dollarë dhe vitin e prodhimit. Një monedhë ari 1 ons përfaqëson një standard në këtë kategori të arit të investimeve.

United States Mint është një punishte zyrtare federale e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Së bashku me monedhat e dollarit aktualisht në qarkullim, ajo është përgjegjëse për prodhimin e monedhave të arit dhe medaljeve përkujtimore. Minti është themeluar në 1792 në Filadelfia dhe aktualisht operon nga tre degë – në Denver, San Francisko dhe West Point.

Informacion shtese

Vendi

Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Dimensionet

Ø 32,70mm

Finesa

999,9/1000

Materiali

Ar

Farkataria

Mint e Shteteve të Bashkuara

Dimensionet e paketimit

ADBM hediye zarfı

Pesha (g)

31,10 g.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni…