Изјава за приватност

ИЗЈАВА ЗА ПРИВАТНОСТ

Auro Domus Bullion Market d.o.o. (во натамошниот текст: ADBM) ја почитува Вашата приватност и ја заснова својата веб-страница на технологии кои обезбедуваат подобро и побезбедно онлајн-искуство. Со оваа изјава се обврзуваме да ја штитиме приватноста на корисниците и безбедноста на личните податоци што ни се доставени преку веб-страницата.

Оваа изјава го опишува типот на податоци што можеме да ги собереме од Вас кога ќе ја посетите нашата веб-страница и објаснува како ги користиме тие податоци и чекорите што ги преземаме за да ги заштитиме. Изјавата исто така ги опишува и изборите што ги имате во врска со собирањето и користењето на Вашите податоци при посета на нашата веб-страница.

Кои податоци за Вас ги собираме и како ги користиме?

Во принцип, можете да ја посетите нашата веб-страница без да откривате лични информации за себе. Ние не собираме лични информации за Вас (како што се Вашето име и информации за контакт) кога ја посетувате оваа веб-страница, освен ако доброволно не приложите вакви информации користејќи еден од достапните формулари за одредена цел (формулар за контакт, формулар за регистрација, билтен) и на тој начин да ја дадете Вашата согласност за собирање и користење на Вашите лични податоци за овие цели. Сите лични податоци се користат исклучиво за целите за кои се собрани и за кои е дадена согласност. Согласност за обработка на личните податоци може да дадат лица постари од 16 години, додека за лица под 16 години согласност може да даде родител или старател. Собраните податоци нема да ги направиме достапни на ниту еден начин на неовластени трети лица, освен за целите пропишани со закон. Сите податоци се бришат по престанокот на целта за која се собрани, односно престанокот на договорниот однос, а најдоцна по истекот на сите законски обврски поврзани со чувањето на личните податоци.

Информации кои на нашата веб-страница се собираат автоматски

Автоматски ги собираме информациите во датотеките за евиденција на серверот, како што се Вашата IP-адреса, типот на прелистувач, страниците за пренасочување/излез и оперативниот систем. Ги користиме овие информации за да управуваме со нашите веб-страници и нашите технички решенија, за да разбереме како посетителите се движат низ нашата веб-страница и услуги и за да го подобриме Вашето искуство додека ги користите нашите веб-страници и услуги.

Користење колачиња

Веб-страницата https://www.aurodomus.com користи колачиња – текстуални датотеки што се поставени на компјутерот на корисникот од страна на корисничкиот интернет-сервер.

Датотеките се создаваат кога прелистувачот ја вчитува посетената мрежна дестинација на уредот на корисникот, кој потоа ги испраќа податоците до прелистувачот и создава текстуална датотека (колаче). Прелистувачот ја презема и испраќа датотеката до мрежниот одредиштен сервер (локација, страница) кога корисникот ќе се врати на неа.

Колачињата се користат за функционирање на сите карактеристики на веб-страницата и за подобро корисничко искуство. Со пристап до веб-страницата корисникот прифаќа и користење колачиња. Повеќе за колачињата можете да прочитате овде.

Превенција на колачиња

Бидејќи целта на колачињата е да ја подобрат и овозможат употребата на нашите веб-страници и нивните процеси, имајте предвид дека со спречување или бришење на колачињата може да го оневозможите функционирањето на овие карактеристики или да предизвикате тие да работат и да изгледаат поинаку на Вашиот прелистувач.

Пристап и ажурирање на Вашите лични податоци

Нашиот корисник во секој момент ги има следниве права:

  • право на пристап и преглед на податоците
  • право на информирање за обработката на личните податоци
  • право на преносливост на податоците
  • право на повлекување на согласноста
  • право на приговор
  • право на корекција и промена на личните податоци, ако податоците се нецелосни или неточни
  • право на бришење во случаите како што се престанокот на целите за обработка, повлекувањето на согласноста или во случај на приговор

Безбедност на Вашите лични податоци

Посветени сме на преземање соодветни технички и организациски мерки за заштита на Вашите лични податоци од неовластен или незаконски третман и од случајно губење, уништување или оштетување. Кога ги давате Вашите лични податоци преку нашата веб-локација, овие податоци се испраќаат безбедно онлајн со користење на висококвалитетно шифрирање и се складираат на нашите безбедни сервери лоцирани во ЕУ.

Со користење на оваа веб-страница и складирање и пристап до колачиња на Вашиот уред, се согласувате со собирањето и обработката на податоците опишани во оваа изјава.

Личните податоци се собираат во согласност со Политиката за приватност.

Услови и промени

Условите од оваа изјава го регулираат користењето колачиња и сите податоци собрани за време на примената на Изјавата, освен колачињата од трети страни. ADBM го задржува правото да ја промени оваа Изјава за колачиња и Политика за колачиња во секое време за да пренесе нови важни информации и да Ве информира за начините на кои ADBM ги штити Вашите податоци на својата веб-страница, па затоа препорачуваме периодично да проверувате дали има ажурирања на оваа страница.

Податоци за контакт

ADBM со задоволство ќе ги добие Вашите коментари и предлози во врска со оваа изјава, како и други коментари. Можете да нè контактирате на gdpr@aurodomus.com.