Investimi në argjend: 5 arsye për të blerë këtë metal

Investimi në argjend shpesh pengohet nga dyshimi. Pse dikush duhet të blejë argjend? Nuk është aq i njohur sa ari. Ka më pak përdorim industrial se platini ose paladiumi. Është e ngarkuar me TVSH dhe taksa në shumë vende… Por, edhe argjendi ka shumë virtyte. Këto janë vetëm pesë prej tyre.

Argjendi është i lirë.Po, ari është më i njohur se argjendi. Por, kjo famë vjen me një çmim të lartë. Rreth 70 deri në 80 herë më të lartë në raport me argjendin. Kjo është arsyeja pse argjendi përbën një nivel hyrje të mirë investimi në sektorin e metaleve të çmuara. I jep blerësit të gjitha avantazhet e strehës së sigurt të investimit, por me një çmim shumë më të ulët se ari.

Investimi në argjend është i lehtë dhe i lirë

Argjendi është më praktik se ari. Ndonjëherë ju nuk dëshironi të hiqni të gjitha asetet tuaja të metaleve të çmuara. Ndonjëherë ju dëshironi të likuidoni vetëm një pjesë të vogël dhe ta ktheni atë në para. Por, nuk mund ta bëni këtë me një shufër ari me peshë 1.000 g. Sidoqoftë, argjendi ju lejon kontroll më të lartë mbi sasinë e portofolit tuaj që dëshironi të mbani ose shisni. Pra, edhe kur blini ar, është një ide e mirë të mbani të paktën disa nga asetet tuaja në argjend.

 

Ari sinjalizon rritjen e çmimit të argjendit. Raporti i zakonshëm i arit me argjendit është rreth 1:70. Kjo do të thotë se një ons ari vlerësohet njësoj si 70 ons argjendi. Si lider i sektorit të metaleve të çmuara, ari rritet i pari në rrethanat e demit. Ky është një sinjal i mirë për argjendin. Kur raporti rritet në favor të arit, çmimi i argjendit shpesh rritet më shpejt në periudhën e ardhshme. Mbani në mend këtë kur vendosni të investoni në argjend ose ar!

E shkëlqyeshme në tregjet e demit

Argjendi tejkalon arin në tregjet e demit.Tregu i argjendit është më i vogël se tregu i arit. Që do të thotë se është më i paqëndrueshëm. Në rrethanat e rritjes apo të demit ky është një lajm i mirë, pasi argjendi zakonisht ka fitime më të mëdha se metalet e tjera të çmuara. Gjatë periudhës pas krizës së patundshmërive, në periudhën midis 2008 dhe 2011, çmimi i arit u rrit me 166 për qind. Por argjendi veproj edhe më mirë. Çmimi i tij u rrit me 448 për qind!

Më shumë se 50 për qind e përdorimit të argjendit është industrial. Përdorimi parësor i arit është si investim. Një tjetër përdorim i zakonshëm është bizhuteria. Përdorimi industrial është i pakët për shkak të çmimit të lartë të arit. Është ndryshe për argjendin. Më pak se 15 për qind e argjendit të shitur është në shufra dhe monedha. Më shumë se 50 për qind e përdorimit të tij është industrial. Argjendi përdoret në elektronikë, bateri, panele diellore? Kërkesa e qëndrueshme industriale do të thotë më pak mundësi për ulje të madhe të çmimeve!

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy